Vind de beste badkamerrenovatie expert in Dilsen-Stokkem

Kom gemakkelijk en snel in contact met badkamerrenovatie experts uit Dilsen-Stokkem en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie experts Dilsen-Stokkem

Top 10 badkamerrenovatie experts in Dilsen-Stokkem

Compleet overzicht van alle badkamerrenovatie experts in Dilsen-Stokkem en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar tot 40%!

In Dilsen-Stokkem zijn 10 badkamerrenovatie experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle badkamerspecialisten uit Dilsen-Stokkem en omgeving. Iedere vakman in deze gids heeft een eigen bedrijfspagina met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Elk bedrijf op Badkamerrenovatie Gids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Een nieuwe badkamer in Dilsen-Stokkem

Op Badkamerrenovatie Gids vind je altijd een geschikte badkamer expert in Dilsen-Stokkem en omgeving om een nieuwe badkamer te plaatsen of de ruimte te renoveren. Laat bijvoorbeeld een ruime inloopdouche of luxe ligbad plaatsen. Ook het plaatsen van vloer- en wandtegels en nieuw sanitair hoort bij de werkzaamheden van badkamerspecialisten.

Over Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem is een plaats in de provincie Limburg en telt in totaal 20454 inwoners, verdeeld over 8034 huishoudens. Per 8034 huishoudens is er 1 badkamer expert beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis badkamerrenovatie experts uit Dilsen-Stokkem en omgeving.

Vergelijk badkamer offertes en bespaar op de kosten!

Overzicht van de top 10 badkamerrenovatie experts in Dilsen-Stokkem en omgeving

Op zoek naar een geschikte badkamerspecialist?

Badkamerrenovatie expert Dilsen-Stokkem

Een badkamerrenovatie expert uit Dilsen-Stokkem helpt jou bij het verbouwen, renoveren of vernieuwen van je badkamer. Van grote totaalrenovaties tot kleine aanpassingen: een expert geeft je een persoonlijk advies en helpt met het opstellen van een ontwerp. Op zoek naar een vakman in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan weet je zeker dat je zo snel mogelijk kunt vergelijken: kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Lees verder als je wilt weten wat een expert kan betekenen voor jouw renovatie. Je leest hier meer over de verschillende werkzaamheden en we vertellen je wat het inhuren van een vakman ongeveer kost. Je vindt de belangrijkste voordelen én krijgt handige informatie over de premies die je kunt aanvragen!Wat doet een badkamer expert?

De meeste badkamerrenovatie experts kun je inschakelen voor je renovatie van A tot Z. Zij helpen met het opstellen van een nieuw ontwerp, komen je badkamer inmeten, verwijderen je oude tegels en sanitair en plaatsen daarna de nieuwe badkamer. Zo hoef je maar één vakman in te schakelen.

Badkamer experts kun je inschakelen voor twee grote klussen:

 1. Het plaatsen van een compleet nieuwe badkamer
 2. Het renoveren van je bestaande badkamer

Hieronder lees je wat deze werkzaamheden precies inhouden.

Nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer houdt in dat de badkamer helemaal vanaf het nulpunt wordt opgebouwd: de vakman legt leidingen aan, zorgt eventueel voor elektriciteit en installeert het sanitair.

Wanneer is een nieuwe badkamer nodig?

Deze optie wordt vaak gekozen door mensen die de badkamer willen verplaatsen naar een ander vertrek in huis. Of mensen die een extra badkamer willen bouwen, op zolder bijvoorbeeld. Mocht de ruimte enorm verouderd zijn en wil je een complete renovatie uitvoeren waarbij je alles laat weghalen dan is een nieuwe badkamer ook de beste optie. De vakman helpt dan met het opzetten van een badkamerontwerp: hierin heb je volledige inspraak. Van de indeling, tot het gebruikte materiaal en de kleuren.

Badkamerrenovatie

Wil je een paar aanpassingen doen in de badkamer, dan is een badkamerrenovatie een optie. Hierbij laat je een gedeelte van de ruimte intact waardoor je op de kosten bespaart. Bij een renovatie kun je bijvoorbeeld je bad vervangen door een inloopdouche, je enkele wastafel vervangen door een dubbele wastafel of je staande toilet vernieuwen door een hangende wc te plaatsen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, want je kunt heel veel doen bij een renovatie.

Het voordeel van een renovatie ten opzichte van een compleet nieuwe badkamer is dat je kosten bespaart. Bovendien is renoveren vaak veel sneller, waardoor je ook sneller weer gebruik kunt maken van je sanitair. Renoveren is desalniettemin een hele goede manier om de uitstraling en het comfort van de ruimte te verhogen.

Voordelen van onze service

Wie gebruik maakt van onze gratis offerteservice komt gemakkelijk in contact met meerdere badkamerrenovatie experts. Je kiest zelf de vakman met het beste aanbod, waardoor je tot wel 40% op de totaalprijs bespaart!

Dit zijn de grootste voordelen:

Wat zijn de prijzen van een badkamer expert?

Elke badkamerrenovatie expert in Dilsen-Stokkem bepaalt zijn of haar eigen tarieven, waardoor de kosten kunnen verschillen. Gemiddeld betaal je voor het ontwerp tussen de €310,- tot €450,-. De kosten voor een badkamerrenovatie zijn afhankelijk van het formaat van de badkamer: hoe groter en complexer het ontwerp hoe hoger de kosten. Wel komt het regelmatig voor dat de prijs van het ontwerp bij de totaalprijs is inbegrepen, waardoor je geen hoge extra kosten betaalt.

Hoeveel kost een renovatie?

Dat hangt af van de materialen en het sanitair dat je kiest. Laat je tijdens je renovatie vloerverwarming plaatsen, houd dan rekening met gemiddeld €700,- tot €800 per 10 m². Heb je een klein budget dan is standaard badkamerverwarming een beter idee, de prijs hiervoor begint vanaf €150,- voor de hele ruimte. In de tabel vind je de gemiddelde prijzen van verschillende onderdelen.

Kosten badkamerrenovatie 2024

OnderdeelGemiddelde prijs*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Tegels vernieuwen€42,- tot €220,- per m²
BadkamerverwarmingVanaf €150,-
Vloerverwarming€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Ventilatie badkamer€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals: sifons, leidingen etc.€150,- tot €350,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.


Badkamerrenovatie expert inhuren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs van de experts varieert en daarom kan het zijn dat jouw badkamerrenovatie stukken duurder of juist goedkoper is dan de renovatie van de buren. Er zijn een aantal factoren die de kostprijs beïnvloeden. Op een aantal van deze factoren heb je zelf invloed, zoals de materiaalkeuze. Hieronder lees je precies welke factoren of keuzes de prijs bepalen. Wil je besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

Arbeidskosten

De arbeidskosten spelen een grote rol, want dit bepaalt de totaalprijs voor meer dan de helft! Gemiddeld ligt het uurloon van badkamerrenovatie expert in Dilsen-Stokkem rond de €40,- maar dit kan dus variëren. Hoe meer ervaring een vakman heeft, des te hoger de kosten. Ook kan het zijn dat de locatie van de badkamer expert meespeelt, en dat je in de stad duurder uit bent dan in de provincie.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze bedraagt ongeveer 35% van het totaalbedrag. Hierop heb je zelf invloed, doordat je zelf kiest welke materialen je gebruikt. Kies je voor goedkope keramische tegels dan ben je stukken voordeliger uit dan wanneer je de badkamer laat betegelen met natuurstenen tegels. Ook op het gebied van sanitair zijn de opties enorm. Je kunt kiezen voor een hele simpele inloopdouche of juist een douche met allerlei luxe opties. Ook zijn er tal van merken waar je uit kunt kiezen. Heb je een klein budget dan volstaat merkloos sanitair natuurlijk ook!

Grote of kleine badkamerrenovatie?

De omvang van de opdracht speelt een grote rol. Logischerwijs geldt: hoe groter de renovatie, des te hoger de kosten. Maar daar staat tegenover dat de prijs per vierkante meter juist daalt bij een grotere klus.

Voorrijkosten

Wist je dat de meeste badkamerrenovatie experts uit Dilsen-Stokkem ook voorrijkosten in rekening brengen? De voorrijkosten zijn kosten die je maakt nog voordat de vakman iets gedaan heeft. Meestal liggen deze tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer, maar het kan ook zijn dat de vakmannen een vast bedrag in rekening brengen. In principe ben je dus goedkoper uit als je kiest voor een bedrijf bij jou in de buurt.

Sterker nog: veel bedrijven brengen geen voorrijkosten in rekening voor opdrachten binnen een bepaalde straal.

Werkwijze van een badkamer expert

Benieuwd hoe badkamerrenovatie experts uit Dilsen-Stokkem te werk gaan? Doordat je de vakmannen inhuurt voor de gehele renovatie, van ontwerp tot het installeren van het sanitair, heb je maar één aanspreekpunt en hoef jij je geen zorgen te maken over de samenwerking van meerdere vakmannen. De exacte werkwijze van een expert hangt natuurlijk af van de vakman, maar in grote lijnen doorlopen ze deze fases:

 • 1. Planning en ontwerp
 • 2. Voorbereidende werkzaamheden
 • 3. Verplaatsen van leidingen en elektra
 • 4. Wand- en vloerafwerking
 • 5. Sanitair installeren

Hieronder lees je meer over deze verschillende fases. Wil je een vakman inhuren, vraag dan snel gratis offertes aan!

1. Planning en ontwerp

In de eerste fase helpt de badkamerrenovatie expert met het ontwerp. Hij of zij inventariseert al je wensen en voorkeuren en neemt deze mee in het eerste ontwerp. Nu krijg jij een goed beeld van het uiteindelijke eindresultaat, en kun je zien of er nog aanpassingen zijn die je wilt doen. Vaak worden er nog andere versies van het ontwerp gemaakt totdat je voor de volle 100% tevreden bent.

Zodra het ontwerp goedgekeurd is, wordt de planning opgemaakt. Je spreekt samen een datum af wanneer de werkzaamheden van start gaan en hoelang deze ongeveer duren. Je krijgt een duidelijke indruk van de planning en kunt hier zo goed op voorbereiden.

2. Voorbereidende werkzaamheden

Dan is het tijd voor de start van de werkzaamheden. Voor de vakman betekent dit grotendeels voorbereidende werkzaamheden. Bij kleine renovaties bestaat dit uit het verwijderen van het sanitair dat je wilt vervangen. Voor grote verbouwingen wordt de hele ruimte gesloopt. De vakman doet dit heel zorgvuldig zodat de ondergrond niet beschadigd raakt. Het puin wordt verzameld in een grote container en aan het einde van de breekwerken wordt dit voor je afgevoerd naar de vuilstort.

3. Verplaatsen leidingen en elektra

Bij nieuwe badkamers of renovaties waarbij je de indeling verandert, is het nu belangrijk om alle leidingen op de juiste plek te zetten. Je hebt op verschillende plekken een watertoevoer en -afvoer nodig en daarnaast kan het zijn dat je een nieuw elektriciteitspunt moet aanleggen. Deze leidingen en kabels worden allemaal in de muur weggewerkt. De vakman gebruikt een beitel om de leidingen bloot te leggen en zorgt daarna dat de leidingen ook doorlopen naar de nieuwe locaties.

De sleuven in de muur maken ze hierna weer dicht en zo is er van de buitenkant niks meer zichtbaar. Wil je vloerverwarming in je badkamer? Dan is dit ook het punt waarop de vloerverwarming in de vloer wordt gefreesd.

4. Wand- en vloerafwerking

Voordat het sanitair geplaatst wordt zal de vakman eerst de wand en de vloerafwerking op zich nemen. In de meeste gevallen houdt dit in dat het oppervlak betegeld wordt, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor stucwerk in de badkamer. Dit is een voordelig alternatief en zorgt voor een strakke uitstraling. Bovendien is het hygiënisch, omdat er geen voegen zijn waar schimmel in kan gaan groeien.

5. Sanitair plaatsen

Nu volgt de afwerking van de werkzaamheden. Dit bestaat voor een groot deel uit het plaatsen van het sanitair. De vakman doet dit zorgvuldig en checkt of er geen lekkages ontstaan. Hij sluit de afvoer aan en kijkt of deze werkt. Hetzelfde geldt voor het aansluiten van de watertoevoer. De vakman maakt daarna alles waterdicht door randen en naden helemaal dicht te kitten. Nu is je nieuwe badkamer klaar voor gebruik!


Badkamerrenovatie? Schakel een badkamerrenovatie expert in!

Vind snel en gemakkelijk een expert in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Zijn er ook premies bij werkzaamheden door een badkamer expert?

Wanneer je een badkamerrenovatie expert uit Dilsen-Stokkem inschakelt kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een mooie premie. Er zijn in Vlaanderen twee belangrijke premies: de overkoepelende renovatiepremie en de Vlaamse aanpassingspremie. Hieronder lees je daar meer over. Wil je weten of jij in aanmerking komt? Een badkamer expert kan je hier ook over informeren: vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende renovatiepremie is een premie van 20% of 30% van het totaalbedrag. Hoe veel procent jij weer terugkrijgt hangt af van je inkomen. Een belangrijke voorwaarde is dat je huis minimaal 30 jaar oud is en dat het gaat om een privéwoning. Je moet minimaal €2.500,- investeren in je sanitaire installaties.

Voor het vernieuwen van de sanitaire installatie geldt bovendien een maximumbedrag van €3.750,-. Dat betekent dat de premie wordt berekend over maximaal dit bedrag, ook als je daadwerkelijk meer investeert.

Vlaamse aanpassingspremie

Daarnaast is er de Vlaamse aanpassingspremie. Deze is voor iedereen die vanwege zijn of haar leeftijd noodgedwongen aanpassingen moet doen in huis. Deze veranderingen vinden ook in de badkamer plaats. Een extra hoog toilet bijvoorbeeld, die opstaan gemakkelijker maakt. Of een inloopdouche met lage instap in plaats van een ligbad waarbij de kans op uitglijden veel groter is.

De Vlaamse aanpassingspremie is een premie van 50% van de goedgekeurde facturen, mits de bewoner minimaal 65 jaar oud is. Ook moet je minimaal €1.200,- investeren in de aanpassingen.

Waarom een badkamer expert in Dilsen-Stokkem inschakelen?

Voldoet jouw badkamer niet meer aan al je wensen? Dan is het verstandig om een badkamerrenovatie expert uit Dilsen-Stokkem in te huren. Hij of zij helpt je van A tot Z en denkt met je mee. Zo weet je zeker dat jij je droombadkamer realiseert! Bij elk budget is het mogelijk om je badruimte om te toveren in een luxe oase van rust, waar jij je ochtenden goed kunt beginnen.

De voordelen van een badkamerrenovatie expert:

 • Je renovatie is veel sneller afgerond.
 • Je krijgt een persoonlijk advies op indeling en materiaal.
 • Je weet zeker dat er geen lekkages of andere problemen ontstaan.
 • Experts bieden garantie op het afgeleverde werk.

Badkamerrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Wil je zeker weten dat jouw badkamerrenovatie snel en vakkundig verloopt, dan raden we aan een badkamerrenovatie expert uit Dilsen-Stokkem in te schakelen. Je wordt snel geholpen en geniet zo spoedig mogelijk van je nieuwe badruimte. Op zoek naar een vakman in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van experts in je regio. Het zijn er maximaal 5, dus wees niet bang dat je mailbox ontploft. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies zo de badkamer expert die jou het meest aanspreekt. Je bespaart bovendien tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis badkamer offertes vergelijken!