Vind de beste badkamerrenovatie expert in Nevele

Kom gemakkelijk en snel in contact met badkamerrenovatie experts uit Nevele en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie experts Nevele

Top 10 badkamerrenovatie experts in Nevele

Compleet overzicht van alle badkamerrenovatie experts in Nevele en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar tot 40%!

In Nevele zijn 10 badkamerrenovatie experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle badkamerspecialisten uit Nevele en omgeving. Iedere vakman in deze gids heeft een eigen bedrijfspagina met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Elk bedrijf op Badkamerrenovatie Gids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Een nieuwe badkamer in Nevele

Op Badkamerrenovatie Gids vind je altijd een geschikte badkamer expert in Nevele en omgeving om een nieuwe badkamer te plaatsen of de ruimte te renoveren. Laat bijvoorbeeld een ruime inloopdouche of luxe ligbad plaatsen. Ook het plaatsen van vloer- en wandtegels en nieuw sanitair hoort bij de werkzaamheden van badkamerspecialisten.

Over Nevele

Nevele is een plaats in de provincie Oost-Vlaanderen en telt in totaal 12179 inwoners, verdeeld over 5306 huishoudens. Per 5306 huishoudens is er 1 badkamer expert beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis badkamerrenovatie experts uit Nevele en omgeving.

Vergelijk badkamer offertes en bespaar op de kosten!

Overzicht van de top 10 badkamerrenovatie experts in Nevele en omgeving

Op zoek naar een geschikte badkamerspecialist?

Badkamerrenovatie expert Nevele

Een badkamerrenovatie expert uit Nevele kan veel betekenen voor jouw badkamer: van nieuwe badkamers tot een complete renovatie, met een stijlvol én praktisch ontwerp ben je verzekerd van een heerlijke ruimte waar jij je dag in alle rust kunt beginnen. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere prijsopgaven van experts in je regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je wat een expert voor jou kan betekenen. Je vindt informatie over de verschillende werkzaamheden, van ontwerp tot renoveren, én leest wat dit ongeveer kost. Tot slot geven we je handige informatie over de subsidies die je eventueel kunt gebruiken, zodat je jouw badkamer renoveert tegen scherpe prijzen!Wat doet een badkamer expert?

Badkamerrenovatie experts in Nevele zijn in te zetten voor een breed scala aan werkzaamheden. Je schakelt de vakman in voor alle werkzaamheden rondom je badkamer, van het opstellen van een badkamerontwerp tot betegelen en het installeren van je sanitair. Zo hoef je maar één vakman in te huren voor je volledige renovatie! Doorgaans zijn de werkzaamheden te onderscheiden in twee categorieën: badkamerrenovaties en nieuwe badkamers.

Nieuwe badkamer

We spreken van een nieuwe badkamer als je een compleet nieuwe ruimte laat inrichten. Dit kan zijn omdat je een nieuw huis koopt, waar nog geen badkamer aanwezig is. Een andere optie is het verplaatsen van de badkamers. In oudere huizen zitten badkamers vaak op de begane grond, terwijl veel huiseigenaren liever douchen op het eerste verdiep.

Ook bij renovaties kun je kiezen voor een nieuwe badkamer. Je laat dan de volledige ruimte leeghalen en slopen en bouwt een nieuwe badkamer op. Deze methode is de ideale manier om de ruimte van je dromen te realiseren. Elke indeling is mogelijk en je hebt inspraak op elk vlak, zoals de kleur en de stijl van de tegels, de stijl van de badkamermeubels en de indeling.

Badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie houdt juist in dat je een bestaande badkamer verbetert. Dit kan relatief klein, door alleen het sanitair te vervangen, maar je kunt ook groot uitpakken door opnieuw te tegelen of zelfs je bad door een luxe inloopdouche te vervangen.

De mogelijkheden bij een renovatie zijn eindeloos!

Het voordeel van renoveren ten opzichte van een nieuwe badkamer, is dat het een stuk sneller én goedkoper is. Dit is een goed alternatief als je tegen een klein budget toch je badkamer wilt opknappen. Een badkamerrenovatie expert begeleidt je hierbij.

Voordelen van onze service

Met onze gratis offerteservice vind je snel en gemakkelijk een betaalbare badkamerrenovatie expert in Nevele. Je vergelijkt de prijzen van meerdere bedrijven en kiest zelf de vakman die best bij je past.

De grootste voordelen op een rij:

  • Je krijgt een compleet en eerlijk beeld van de gemiddelde kostprijs.
  • Zo kies je gemakkelijk voor de badkamerrenovatie expert met het beste aanbod.
  • De besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!
  • Onze offerteservice is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Wat zijn de prijzen van een badkamer expert?

De kosten van een badkamerrenovatie hangen af van de specifieke werkzaamheden en de materialen die je kiest. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €40,- per uur. Kies je voor een groot bedrijf dan kan het zijn dat het uurtarief hoger ligt.

In de tabel vind je de gemiddelde prijzen voor verschillende werkzaamheden. Laat jij een badkamerontwerp opstellen, dan betaal je daar gemiddeld €310,- tot €450,- voor. Sommige badkamerinstallateurs maken het ontwerp gratis als je er hen daarna inhuurt om de badkamer te renoveren. De kosten voor de verschillende onderdelen lopen uiteen. Voor een nieuwe douche betaal je gemiddeld tussen de €600,- tot €1.900,-. De prijs hangt hierbij af van de keuze voor een simpele douchecabine of luxe inloopdouche met alles erop en eraan.

Kosten badkamerrenovatie 2024

OnderdeelGemiddelde prijs*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Tegels vernieuwen€42,- tot €220,- per m²
BadkamerverwarmingVanaf €150,-
Vloerverwarming€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Ventilatie badkamer€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-
Overige materialen, zoals: sifons, leidingen etc.€150,- tot €350,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.


Badkamerrenovatie expert inhuren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs van een badkamerexpert loopt enorm uiteen. Er zijn verschillende factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Op een aantal van deze factoren heb je zelf invloed. Houd hier dus rekening mee als je met een klein budget toch je badkamer wilt opknappen.

Hieronder gaan we verder in op de belangrijkste prijsbepalers. Wil jij exact weten wat het inhuren van badkamerrenovatie experts uit Nevele gaat kosten? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Arbeidskosten

Maar liefst 55% van de totaalprijs wordt bepaald door de arbeidskosten. Het uurtarief van experts ligt gemiddeld rond de €40,-, maar omdat experts hun eigen tarieven bepalen kan dit erg variëren. Vaak geldt ook dat de prijs per uur daalt naarmate de klus groter is. Dus laat je de complete ruimte renoveren dan is de prijs per uur lager dan wanneer je alleen het sanitair vervangt.

Materiaalkeuze

Daarnaast gaat ongeveer 35% van het totaalbedrag naar de materiaalkosten. Hier heb je zelf wel invloed op: laat je alle muren betegelen of kies je ook voor stucwerk? Wil je luxe sanitair van een A-merk of vind je het prima om merkloos sanitair te gebruiken? Deze keuzes hebben een grote invloed op de totaalprijs.

Grote of kleine badkamerrenovatie?

De mate waarin jij je badkamer laat verbouwen heeft ook invloed op de totaalprijs. Hoe groter de renovatie, des te hoger de kosten. Daar staat tegenover dat je bij grotere verbouwingen vaak een kwantumkorting krijgt. Dus laat je de complete badkamer betegelen, dan heb je meer tegels nodig en ligt de prijs per m² vaak lager dan wanneer je slechts een kleine hoeveelheid tegels nodig hebt.

Voorrijkosten

De meeste badkamerrenovatie experts in Nevele brengen ook voorrijkosten in rekening. Dit zijn de kosten die je betaalt nog voordat de vakman aan de slag is gegaan, en ze bedragen gemiddeld €0,25 tot €0,50 per kilometer. Soms brengt een vakman geen voorrijkosten in rekening, bijvoorbeeld als je binnen een bepaalde straal woont! Zo bespaar je op de kosten.

Werkwijze van een badkamer expert

Hoe experts te werk gaan bij het renoveren of plaatsen van badkamers hangt volledig af van de specifieke werkzaamheden die hij of zij uitvoert. Hieronder staat het gemiddelde stappenplan van de specialisten.

Wil jij ook een vakman inhuren? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

1. Planning en ontwerp

De eerste stap is de planning en het ontwerp. Aan de hand van jouw wensen en voorkeuren stelt de vakman een badkamerontwerp op. Soms is dit niet nodig, bijvoorbeeld als je alleen het sanitair wilt vervangen. Als je een ligbad door een luxe inloopdouche vervangt, dan is het wel slim om ook een tekening te laten maken. Zo krijg je een goed beeld van het eindresultaat en weet je zeker dat dit aan alle wensen voldoet.

Als het ontwerp is goedgekeurd volgt de planning. Je krijgt een overzicht van de geplande werkzaamheden, wanneer de specialisten beginnen en hoelang dit ongeveer gaat duren.

2. Voorbereidende werkzaamheden

Bij de start van de werkzaamheden, beginnen de vakmannen eerst met voorbereidende werkzaamheden. In veel gevallen bestaat dit uit het afsluiten van de waterleidingen en het verwijderen van het sanitair.

Ga je flink verbouwen?

Dan slopen ze vakmannen ook alle tegels. Het lijkt alsof ze hierbij grof geweld gebruiken, maar zo doen dit zo zorgvuldig mogelijk zodat de ondergrond niet te veel beschadigt.

3. Verplaatsen leidingen en elektra

Wanneer je de indeling verandert, zullen ook de waterleidingen en afvoeren verplaatst moeten worden. Als alle tegels verwijderd zijn breken de vakmannen de muur rondom de leidingen open en maken hierin een aftakking. Ze frezen een sleuf in de muur en leggen hierin de nieuwe waterleiding aan.

Soms is het ook noodzakelijk om elektra te verplaatsen. Bijvoorbeeld als je verlichting wilt verplaatsen of een stopcontact nodig hebt voor je elektrische tandenborstel of scheerapparaat. Dit gebeurt op dezelfde manier.

Na het verleggen van de leidingen controleren de experts of er geen lekkage zijn, en daarna maken ze de sleuven helemaal dicht.

4. Wand- en vloerafwerking

Nu volgt de afwerking van de vloer en de wand. In de meeste gevallen wordt dit gedaan door middel van tegelen. Badkamertegels zijn hygiënisch en zien er mooi uit. Je hebt tegenwoordig de keuze uit talloze kleuren, stijlen formaten en designs zodat je gemakkelijk jouw gewenste stijl creëert.

Je kunt er ook voor kiezen om de wande op een andere manier af te werken, door bijvoorbeeld te stucen.

5. Sanitair plaatsen

Tot slot volgt de installatie van het sanitair. De vakmannen plaatsen de wastafel, douche, ligbad en je nieuwe toilet en zorgen ervoor dat zowel de watertoevoer als afvoer is aangesloten. Ook hier controleren ze zorgvuldig of er geen lekkages zijn.

Om het geheel af te werken gebruiken ze kit, voor alle naden en randen.


Badkamerrenovatie? Schakel een badkamerrenovatie expert in!

Vind snel en gemakkelijk een expert in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Zijn er ook premies bij werkzaamheden door een badkamer expert?

Wie zijn of haar badkamer gaat verbouwen, heeft mogelijk recht op een mooie premie. Zo is er de overkoepelende renovatiepremie en de Vlaamse aanpassingspremie. Twijfel je of je recht hebt op een premie? Een badkamer expert uit Nevele kan je hier meer informatie over geven.

Overkoepelende renovatiepremie

Via de overkoepelende renovatiepremie kunt u een mooi bedrag terugkrijgen als u investeert in een nieuwe sanitaire installatie. Je moet minimaal €2.500,- investeren en dan krijgt je 20% of 30% van het totaalbedrag weer terug. Er geldt ook een maximumbedrag van €3.750,-. Dat betekent dat als je meer investeert in je badkamerrenovatie, dat de premie wordt berekend over maximaal €3.750,-.

Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je huis minimaal 30 jaar oud is. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Vlaamse aanpassingspremie

De Vlaamse aanpassingspremie is bedoeld voor iedereen die door hun leeftijd noodgedwongen aanpassingen moet doen in huis. In de badkamer is dit bijvoorbeeld het ligbad vervangen door een inloopdouche met lage instap, of het plaatsen van hulpmiddelen bij het toilet.

Deze premie bedraagt 50% van het totaalbedrag met een maximum van €1.250,-. Meer over de Vlaamse renovatiepremie lees je op wonenvlaanderen.nl

Waarom een badkamerrenovatie expert in Nevele inschakelen?

Wil jij je badkamer renoveren? Schakel dan zeker een badkamer expert in Nevele in. Hieronder zetten we de grootste voordelen voor jou op een rij:

  • Je renovatie of verbouwing is zo snel mogelijk afgerond.
  • Je krijgt een persoonlijk advies van een vakman en bent verzekerd van het mooiste resultaat.
  • Je hoeft zelf geen materialen en gereedschappen aan te schaffen.
  • Alleen met de hulp van een vakman kom je in aanmerking voor een mooie premie.

Badkamerrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Ga je renoveren, dan raden we je zeker aan een badkamerrenovatie expert in te huren. Je krijgt een persoonlijk advies en bent verzekerd van een prachtig resultaat. Bovendien weet je zeker dat er geen lekkages en beschadigingen ontstaan, waardoor je hogere kosten voorkomt. Op zoek naar de beste badkamer expert?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Neem je tijd om deze prijzen met elkaar te vergelijken en kies daarna de badkamer expert die best bij je past. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis badkamer offertes vergelijken!